Heb je een vraag over één van onze producten? Hieronder beantwoorden we enkele veel gestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stel je vraag via ons contactformulier.
 

  • Roggebrood is ideaal om zonder honger de ochtend of middag door te komen. Het is ook een prima tussendoortje, dat je zo rond vier uur ‘s middags kunt nemen, bijvoorbeeld met kaas erop. Er zijn ook tal van tips voor feestelijke snacks. Bezoek onze pagina recepten.
  • Er bestaan veel verschillende soorten roggebroden, met ieder zijn eigen smaak. In het algemeen heeft roggebrood een redelijk grove, compacte structuur en een massieve beet. Roggebrood heeft als voordeel dat je sneller het gevoel hebt dat je ‘vol’ zit. Je eet minder veel.
  • Niet-oplosbare vezels nemen als een spons vocht op. Hierdoor verdwijnen afvalstoffen sneller via de dikke darm uit het lichaam en komen mogelijk schadelijke stoffen minder in contact met de darmwand.
  • Ja dat kan! In de diepvries kunnen de producten van Brood van SOMA ongeveer een maand bewaard worden. Vries het brood dan wel direct na aankoop in. Zo heb je altijd vers brood in huis.
  • Ja, dat is Slank in
  • De grote hoeveelheid vezels die zich in roggebrood bevinden zuigen zich in de maag als een spons vol en zorgen zo voor een verzadigd gevoel en ook voor een snellere lediging van je maag.
  • De bereidingswijze en de ingrediënten van roggebrood zijn anders. Roggebroden worden vaak langer gebakken dan ''gewoon'' brood en de glutenopbouw van rogge verschilt met de glutenopbouw van tarwe.
  • Dit hangt natuurlijk af van het dieet dat je volgt. In het algemeen dragen de vele vezels in roggebrood bij aan een verzadigd gevoel. Hierdoor eet men minder. 
  • In het algemeen bevat roggebrood (kan verschillen per product) veel vezels, vitaminen en mineralen en is het vetarm. Verder heeft roggebrood een lage glycemische index. Producten met een lage glycemische index geven langzaam energie af, waardoor je minder snel last hebt van schommelingen in je bloedsuikerspiegel.
  • Spelt is een uniek soort oergraan en was jarenlang helaas bijna vergeten. Maar spelt is lekker en voedzaam. De belangrijkste voedingsstoffen blijven in spelt tijdens verwerking goed behouden waardoor de voedingswaarde groot blijft. Speltbrood is gemakkelijk verteerbaar en een bron van vitaminen E, B, foliumzuur en mineralen als ijzer, magnesium en fosfor. Ontdek het ook!
  • Heel veel, neem maar eens een kijkje op onze productpagina. In het algemeen zijn Limburgs, Brabants, Fries en Gronings roggebrood de bekendste soorten. Iedere streek heeft zijn eigen bereidingswijze en smaak. Zo smaakt het Fries roggebrood zoeter dan Brabants roggebrood. Dit komt doordat er bij Fries roggebrood extra suiker wordt toegevoegd in de receptuur. Daarnaast wordt Fries roggebrood soms twintig uur gebakken, terwijl de baktijd van Limburgs & Brabants roggebrood ongeveer 1 uur is. Het grootste verschil zit dus in de baktijd en in de ingrediënten.
© SOMA 2017 • All rechten voorbehouden