Producten

Recepten

Ons verhaal

Blog

Contact

Veelgestelde vragen

Vacatures

Bedankt

Privacy Statement

Actievoorwaarden

Ons verhaal

Ons verhaal

De oorsprong

In 1882 opent bakker Léon Souren in het bourgondische Maastricht de deuren van zijn bakkerij. Vanuit de smalle Vijfharingenstraat verkoopt hij heerlijk brood. Eén van de specialiteiten is het gerezen roggebrood, gebakken in de vloeroven op kolen. Naast aardappelen was het roggebrood lange tijd het hoofdvoedsel onder de Nederlandse bevolking, dus de vraag was groot. Bakkerij Souren bezorgt de ‘wegskes’ – kleine roggebroodjes waar men thuis zelf plakjes van snijdt – met een authentieke bakkerskar.

SOMA (SOuren MAastricht)

Vlak na de oorlog wordt de bakkerij overgenomen en de economie bloeit op. Ook met onze bakkerij ging het steeds beter. Er wordt tot ’s avonds laat hard gewerkt en de vraag naar roggebrood werd steeds groter. Wanneer vanuit België de vraag naar gesneden roggebrood ontstaat, worden de roggebroden in zilveren wikkels verpakt met daarop de naam: SOMA (SOuren MAastricht).

We blijven groeien en er was een plek nodig waar we meer roggebrood kunnen bakken, snijden en inpakken. In 1952 werden de deuren van SOMA in Gronsveld geopend. De vraag naar het brood van SOMA blijft stijgen, als gevolg van het gegroeide aantal supermarkten. De bakkerij in Maastricht werd verkocht en vanaf dit moment richtten we ons alleen nog maar op roggebrood. Het brood van SOMA is niet meer weg te denken aan de Limburgse eettafels en de passie van onze bakkers leidt tot een aantal bijzondere varianten op het traditionele roggebrood.

We bleven groeien in Limburg, België en ook in Duitsland. Iedere dag reden onze medewerkers in bedrijfsbussen rond om bestellingen te leveren, op te nemen en de schappen in de supermarkten in te richten. Alles gebeurde nog handmatig, met pen en papier en contant geld.

De oorsprong
Brood van SOMA

In 1994 kwam de familie Rovers aan het roer van SOMA te staan en er wordt nieuw leven in de bakkerij geblazen. Er werden nieuwe innovaties bedacht om het productieproces van de broden nog beter te maken. In 2003 verhuizen we van Gronsveld naar de huidige locatie in Echt.

In 2016 veranderde onze naam van SOMA Roggebroodbakkerij naar Brood van SOMA. Wij zijn begonnen als roggebakkerij maar hebben ons assortiment uitgebreid en gebruiken nu allerlei soorten gezonde granen, zoals tarwe, haver, rogge en spelt.

Anno 2023 hebben we ons ontwikkeld tot absolute marktleider in Nederland, als het gaat om het gerezen, vast gebakken roggebrood. Ons gevarieerde assortiment aan broden vindt je ook terug in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië! Onze nieuwe bakkerij, met verdubbelde capaciteit was eind 2022 klaar. 

Het verschil met vroeger? Een vernieuwend assortiment gemaakt in een innovatiever en duurzamer productieproces, maar nog altijd met de vertrouwde smaak van SOMA.

Wat ooit begon als een passie voor het bakkersvak, is nu een succesvol merk. En nog altijd gaat het maar om één ding: het bakken van het lekkerste brood met de puurste ingrediënten.

Gezond genieten, doe je met Brood van SOMA.