Producten

Recepten

Ons verhaal

Blog

Contact

Veelgestelde vragen

Vacatures

Bedankt

Privacy Statement

Actievoorwaarden

Ons verhaal

Ons verhaal

Duurzaam ondernemen

Naast dat we de consument een verantwoord en lekker product bieden, vinden we het ook belangrijk om beter voor het milieu te zorgen, mensgericht en economisch verstandig te zijn. Binnen SOMA hebben wij deze balans goed weten te vinden. Daar waar we kunnen, dragen we ons steentje bij aan een betere wereld.

Duurzaam ondernemen zie je bij Brood van SOMA terug in de productie van ons brood en op de werkvloer.

Duurzaam & sociaal ondernemen

We zijn altijd op zoek naar ingrediënten van natuurlijke oorsprong voor onze broden, met de beste kwaliteit en als het even kan van eigen bodem. Door deze ingrediënten zo dicht mogelijk bij ons vandaan te halen, wordt onze CO2 uitstoot verminderd.

Overgebleven ingrediënten, resten deeg, broden die net niet aan onze kwaliteitseisen voldoen, zullen we nooit zomaar weggooien. Van onze broodresten maken we diervoer. Daarnaast worden onze broden lang gebakken, waardoor we minder snijafval produceren.

Naast het tegengaan van verspilling, vinden we het ook heel belangrijk om lokale tradities, cultuur en sport in stand te houden. Zo sponsoren we lokale goede doelen zoals de voetbalclub V.V.V., T.C. Het Bronshout.

Duurzaam ondernemen