Waar het allemaal begint

Ruim 120 jaar geleden opent bakker Léon Souren in het bourgondische Maastricht de deuren van zijn bakkerij. Vanuit de smalle Vijfharingenstraat verkoopt hij heerlijk brood en kleinbrood. Eén van de specialiteiten is het heerlijke, gerezen roggebrood, gebakken in de vloeroven op kolen. Naast aardappelen is het voedzame roggebrood lange tijd het hoofdvoedsel onder de Nederlandse bevolking, dus de vraag is groot. Bakkerij Souren bezorgt de ‘wegskes’ - kleine roggebroodjes waar men thuis zelf plakjes van snijdt - met een authentieke bakkerskar.
 

SOMA

Vlak na de oorlog wordt de bakkerij overgenomen en de economie bloeit op. Ook met onze bakkerij gaat het steeds beter. Er wordt tot 's avonds laat hard gewerkt en de vraag naar roggebrood wordt steeds groter.  

Wanneer vanuit België de vraag naar gesneden roggebrood ontstaat, worden de roggebroden in zilveren wikkels verpakt met daarop de naam: SOMA. 

We blijven groeien en er is een plek nodig waar we meer roggebrood kunnen bakken, snijden en inpakken. In 1952 worden de deuren van SOMA in Gronsveld geopend. De vraag naar het brood van SOMA blijft stijgen, als gevolg van de in opkomst zijnde supermarkten. De bakkerij in Maastricht wordt verkocht en vanaf nu richten we ons alleen nog maar op roggebrood. 
Het brood van SOMA is niet meer weg te denken aan de Limburgse eettafels en de passie van onze bakkers leidt tot een aantal bijzondere varianten op het tradiotionele roggebrood. 

We blijven groeien in Limburg, België en ook in Duitsland. Iedere dag rijden onze medewerkers in bedrijfsbussen rond om bestellingen te leveren, op te nemen en de schappen in de supermarkten in te richten. Alles gebeurd nog handmatig, met pen en papier en contant geld. 

Brood van SOMA

In 1994 komt de familie Rovers aan het roer van SOMA te staan en er wordt nieuw leven in de bakkerij geblazen. Er worden nieuwe innovaties bedacht om het productieproces van de broden nog beter te maken. In 2003 verhuizen we van Gronsveld naar de huidige locatie in Echt. 

Anno 2015 hebben we ons ontwikkeld tot absolute marktleider in Nederland, als het gaat om het gerezen, vast gebakken roggebrood. Onze gevarieerde assortiment aan broden vindt je ook terug België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Italië!

Het verschil met vroeger? Een ruimer assortiment, maar nog altijd met de vertrouwde smaak van SOMA. 

Wat ooit begon als een passie voor het bakkersvak, is nu een succesvol merk.  En nog altijd gaat het maar om één ding: het bakken van het lekkerste brood met de puurste ingrediënten.

Dat is brood van SOMA. 
© SOMA 2017 • All rechten voorbehouden