Producten

Recepten

Ons verhaal

Blog

Contact

Veelgestelde vragen

Vacatures

Bedankt

Privacy Statement

Actievoorwaarden

Speltkoren broodtaartjes met spek & ei

Bijzonder gerecht voor een high-tea, brunch of borrel. 

5754E99C-07EA-4390-A814-B7D108F1BDD4 Created with sketchtool. Moment Ontbijt, Brunch, Lunch, Tussendoortje, Borrel
53D2A4A2-29E6-4666-81EB-294E32B8133F Created with sketchtool. Smaak Hartig
27DD76D8-922B-4CFB-A9F8-570D552C1FD6 Created with sketchtool. Zin in Vlees
C8DC00FE-497A-4B6B-9094-BA8E97A1BBBF Created with sketchtool. Broodsoort Speltkoren

Ingrediënten

  • 8 sneetjes Brood van SOMA bijv. Speltkoren
  • 50g ongezouten boter (of margarine)
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 8 eieren
  • tuinkers
  • 8 muffin of cupcake vormpjes of muffin vorm
Speltkoren

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in een steelpan. Snijd ondertussen eventueel de korstjes van de sneetjes brood en rol de sneetjes zo plat mogelijk met een deegrollen. Bestrijk het brood aan 1kant met de gesmolten boter en duw de beboterde kant naar beneden in de muffinvorm. Duw stevig aan zodat er een broodbakje ontstaat. Leg de plakjes spek tegen de randen van de broodbakjes en druk goed aan. Breek in elk bakje een ei. Bak de broodtaartjes ongeveer 18 minuten in het midden van de oven. Het eiwit is dan gestold. Bestrooi eventueel met peper en zout. Verdeel de tuinkers over de broodtaartjes vlak voor je ze serveert. 

Receptenboekje

Vraag nu ons gratis receptenboekje aan

Jouw gratis boekje
Icon brood

Meer recepten