Bijzonder gerecht voor een high-tea, brunch of borrel.
Moment | Ontbijt, Brunch, Lunch, Tussendoortje, Borrel |
Smaak | Hartig |
Zin in | Vlees |
Broodsoort | Speltkoren |
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in een steelpan. Snijd ondertussen eventueel de korstjes van de sneetjes brood en rol de sneetjes zo plat mogelijk met een deegrollen. Bestrijk het brood aan 1kant met de gesmolten boter en duw de beboterde kant naar beneden in de muffinvorm. Duw stevig aan zodat er een broodbakje ontstaat. Leg de plakjes spek tegen de randen van de broodbakjes en druk goed aan. Breek in elk bakje een ei. Bak de broodtaartjes ongeveer 18 minuten in het midden van de oven. Het eiwit is dan gestold. Bestrooi eventueel met peper en zout. Verdeel de tuinkers over de broodtaartjes vlak voor je ze serveert.