Als je hier geen indruk mee maakt, dan weten wij het ook niet meer...
Moment | Brunch, Lunch, Feestdag |
Smaak | Hartig |
Zin in | Vlees |
Broodsoort | Speltkoren |
Bekleed de springvorm met de vershoudfolie; laat deze over de rand hangen. Kook de eieren in 7 min. hard. Meng de mayonaise met de yoghurt. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Snijd de avocado’s in dunne schijfjes en besprenkel ze met citroensap. Beleg de bodem van de vorm met brood. Snijd eventueel de korsten van het brood.
Besmeer deze laag met 2 volle eetlepels van de yoghurtmayonaise. Beleg met 1/3 van de kipfilet en het ei, ¼ van de avocado en eventuele andere ingrediënten zoals tuinkers of tomaatjes, Bestrooi met peper naar smaak. Maak zo nog 2 broodlagen.
Laat de taart even opstijven in de koelkast. Dek de taart af met een laatste laag brood en druk iets aan. Roer in een kom de rest van de yoghurtmayonaise met de zuivelspread tot een gladde crème. Haal de rand van de springvorm af. Besmeer de taart rondom met de crème. Laat de taart even opstijven voordat de taart gaat aansnijden.
Je kunt deze hartige taart voor verschillende gelegenheden maken... voor Pasen, een verjaardag of Kerst. Pas je garnering aan om een leuke twist aan je taart te geven. Druk bijvoorbeeld rondom sprietjes bieslook vast in de crème zodat ze rechtop langs de rand staan.
Ook kun je de taart garneren met de ingrediënten die je over hebt. Je kunt de taart ook een dag van te voren maken, bewaar de taart in de koelkast en haal hem circa 20 minuten voor serveren uit de koelkast.