Deze champignons moet je uitproberen!
Moment | Brunch, Lunch, Tussendoortje |
Smaak | Hartig |
Zin in | Veganistisch |
Broodsoort | Limburgs |
• 2 sneetjes Limburgs
• 1 avocado
• Sap van 1/2 citroen
• Scheutje olijfolie
• 3 champignons
• 1 teen knoflook
• Snuf zout en peper
• 1/2 tl chiliflakes
• Handjevol verse peterselie
• 1 stengel bosui
Snijd de champignons in kleine stukken. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de champignons met een geperste teen knoflook en een snuf zout, peper en chiliflakes. Snijd de peterselie fijn en voeg deze nadat de champignons goudbruin zijn toe aan de pan, bak kort mee. Prak ondertussen de avocado fijn en meng met het sap van 1/2 citroen, chiliflakes, peper en zout. Snijd de bosui fijn. Beleg het sneetje brood met de avocado spread, de champignons en de fijngesneden bosui.