Haverkorn met zelfgemaakte pindakaas & banaan
6 personen 20 minutenINGREDIËNTEN
- 6 sneetjes Brood van SOMA bijv. Haverkorn
- 450 g ongezouten pinda's
- ½ el zout
- 2 el arachideolie
- 1 el vloeibare honing
- 1 tl zwart sesamzaad
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de pinda’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 8 min. lichtbruin. Schep regelmatig om. Maal de warme pinda’s in de keukenmachine in 4 min. tot een grove, dikke pindakaas. Schep de rand van de kom regelmatig schoon met een spatel. Voeg het zout, de olie en honing toe en maal nog 1 min. tot een gladde pindakaas. Besmeer de sneetjes brood met de pindakaas. Snij de banaan in plakjes en verdeel deze ook over de boterhammen. Besprenkel met zwart sesamzaad.
RECEPTENBOEKJE
Benieuwd naar andere heerlijke recepten die je zou kunnen maken met ons brood? Haal dan snel ons receptenboekje in huis!