Producten

Recepten

Ons verhaal

Blog

Contact

Veelgestelde vragen

Vacatures

Bedankt

Privacy Statement

Actievoorwaarden

Oberländer eggs benedict

Met dit gerecht maak je zeker indruk op je vrienden en familie!

5754E99C-07EA-4390-A814-B7D108F1BDD4 Created with sketchtool. Moment Brunch, Lunch, Feestdag
53D2A4A2-29E6-4666-81EB-294E32B8133F Created with sketchtool. Smaak Hartig
27DD76D8-922B-4CFB-A9F8-570D552C1FD6 Created with sketchtool. Zin in Vegetarisch
C8DC00FE-497A-4B6B-9094-BA8E97A1BBBF Created with sketchtool. Broodsoort Oberländer

Ingrediënten

  • 2 sneetjes Oberländer 
  • 5 el witte wijn
  • 3 el dragonazijn
  • 4 zwarte-peperkorrels
  • 2 gedroogde laurierblaadjes
  • 80 g ongezouten roomboter
  • 6 (liefst kraak verse!) eieren
  • 100 g verse spinazie, vervang eventueel door groene aspergetips
Oberländer

Bereiding

Breng de wijn in een kleine steelpan met ⅓ van de dragonazijn, de peperkorrels en laurier aan de kook. Kook zachtjes 5 min. of tot er 1 el vocht overblijft (per persoon). Verhit ondertussen in een andere pan de boter. Zeef de wijn boven een vuurvaste kom die op de steelpan past.

Splits ⅓ van de eieren, voeg de eidooier toe aan de wijn en klop los (het eiwit wordt niet gebruikt). Breng een laag water (4 cm) in de steelpan tegen de kook aan.

Zet de kom erop, zorg dat deze het water niet raakt. Klop het mengsel tot het dikker wordt en voeg dan al kloppend in een dun straaltje de gesmolten boter toe. Klop tot een dikke hollandaisesaus. Zet de kom 10 sec. in een bak met een laagje koud water (2 cm) om het kookproces te stoppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng ondertussen een laag water (6 cm) in een pan aan de kook. Voeg de rest van de azijn toe. Draai het vuur laag.

Breek één ei boven een kopje, maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer het ei 3 min. Herhaal dit tot en met het laatste ei. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de sneetjes brood 1 min. per kant. Neem uit de pan en halveer. Bak eventueel de spinazie. Verdeel vervolgens de spinazie, gepocheerde eieren en saus over het brood.

Receptenboekje

Vraag nu ons gratis receptenboekje aan

Jouw gratis boekje
Icon brood

Meer recepten