Producten

Recepten

Ons verhaal

Blog

Contact

Veelgestelde vragen

Vacatures

Bedankt

Privacy Statement

Actievoorwaarden

Blog

Blog

Triatlon voor KiKa

Sporten voor het goede doel

10 augustus 2021

Tonie Haarbosch (42) onze vrachtwagen chaffeur en trotse moeder van twee dochters van 12 en 10 jaar oud, gaat een triatlon doen voor Kika en en jij kan haar helpen!

Tonie heeft op zijn zachts gezegd al genoeg uitdagingen gehad in haar leven. Na een heftige scheiding via het Blijf van mijn Lijf huis heeft ze nu kracht gevonden in sport. Tonie is nu zowel mentaal als fysiek sterker dan ooit en gaat op 12 september 2021 een Triatlon van maar liefst 70,3 km doen in Nice, Frankrijk. ‘Door hier aan mee te doen kan ik niet alleen een persoonlijk doel stellen maar kan ik ook een goed doel steunen door aandacht te vragen en zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. Zodat hopelijk zo snel mogelijk kinderen niet meer hoeven te vechten tegen deze vreselijke ziekte.’

Tonie is als vrachtwagen chauffeur werkzaam bij verschillende bedrijven. Zo werkt ze onder andere voor Brood van SOMA en RD4. Hier kwam ze in contact met een collega die haar overhaalde om bij de vrijwillige Brandweer te gaan. ‘Dat leek me wel vet om voor de Brandweer te kunnen rijden, zeker als vrouw zijnde. Dus ik dacht laat ik dat maar proberen… Wel moest ik dan 6 weken later een sporttest doen, dus moest ik keihard aan de bak. Ik ging hardlopen, zwemmen en aan de slag met krachttraining, het was zwaar maar ik raakte verslaafd, ik wilde steeds verder en sneller. Helaas werd ik niet aangenomen bij de Brandweer, maar dat hield me niet tegen om door te gaan met sporten, ik wilde meer en bleef trainen. Ik ging vervolgens een keer kijken bij een Triatlon in Aken waar een van mijn nieuwe sportvrienden aan deelnam. Bij de finish zei ik gelijk tegen hem: Dit wil ik ook, volgend jaar doe ik ook mee.’

‘Door sport kreeg ik weer controle en kan ik mij tegelijkertijd inzetten voor KiKa.’

Waarom heb je voor Kika gekozen?
“Kanker is een van de grootste en meest voorkomende ziektes op dit moment. Niet alleen onder mensen maar ook onder dieren. Een vriendinnetje van mij heeft 3 keer leukemie gehad en is uiteindelijk op 16 jarige leeftijd overleden. Dat heeft wel impact op je leven en liet een grote indruk op mij achter. Eigenlijk wilde ik het vorige jaar al doen maar ik was toen emotioneel nog niet stabiel genoeg hiervoor. Daar is nu wat in veranderd, de hulpverleners snappen beter wat er aan de hand was en kunnen mij daardoor beter helpen. Ik ben gescheiden met de hulp van Blijf Van Mijn Lijf. Je gaat door zo’n ontzettend diep dal. Mijn ex-man is een narcist, probleem hiermee is dat ze in een soort van fantasie wereld leven, ze vinden zichzelf het toppunt. Hij kan niet de waarheid vertellen, hij zal altijd het zo draaien dat hij er als ‘good guy’ of slachtoffer uitkomt. Dat is heel moeilijk en dat is ook het gevecht wat ik had met mijn hulpverleners om te bewijzen wat er aan de hand is. De frustratie die zich opbouwt omdat je geen uitweg ziet. En uiteindelijk zit je nog altijd in de zelfde situatie, je ziet dat het invloed heeft op de kinderen, je gaat er zelf aan kapot en mijn ex-man komt er makkelijk mee weg. Op een gegeven moment ben ik op een punt gekomen waarop ik mijn hulpverlener heb gebeld en gevraagd heb of hij kon komen en dat hij het anders volgende week in de krant kon lezen. Toen werd ik gehoord. Ik had mijn werk, beste vriendin, Steven en de sport die me erdoorheen geholpen heeft. Sporten is een uitlaatklep, door sport kreeg ik een gevoel van controle.”

Als je zo hard traint, wat eet je dan?
“Ik probeer normaal te eten. Eiwitshakes heb ik geprobeerd maar daar word ik misselijk van. Ik let natuurlijk wel op, maar ik eet ook wel eens chocola of chips hoor. Ik eet alles met mate en ben er van bewust. De dag voor de wedstrijd ga je ‘stacken’. Dit houdt in veel water drinken en veel koolhydraten eten. Op normale dagen eet ik overdag vooral brood, 4-6 boterhammen op een dag ongeveer. Ook eet ik roggebrood, dit is voor mij een lekker gezond extraatje. Met pindakaas of katenspek dat vind ik erg lekker.”

Hoe kunnen we jouw helpen je doel te behalen?

‘Via onderstaande link kun je jouw bijdrage direct naar KiKa overboeken. Ik moet minimaal 4750 euro binnen halen om mee te mogen doen. Ik ben er bijna, maar hoe meer hoe beter voor KiKa. Je kunt al verschil maken door 5 euro te sponsoren. Mocht je het geld niet kunnen missen, dan help je mij ook al enorm door dit bericht te liken en te delen binnen jouw eigen netwerk.’

Wil jij Tonie helpen? Doneren kan via de link: https://www.kikaextreme.nl/tonie-haarbosch-ironman-703-nice-2021

Icon brood

Enkele recepten

Icon brood

Meer lezen?

Ons nieuwe SOMA Portie Verpakt Fries Roggebrood

Ons Portie Verpakt Fries Roggebrood ligt vanaf nu in de supermarkt schappen! Hét traditionele volkoren roggebrood volgens Fries recept. En wederom in een super toffe nieuwe verpakking,...

+
Laat je inspireren: gratis receptenboekje aanvragen!

Vraag ons gratis receptenboekje aan via de website en ontvang deze binnen enkele werkdagen in je brievenbus. Eet smakelijk! ...

+
De vezelmeter op onze nieuwe verpakking!

Ons verbeterde Haverkorn ligt nu in de schappen, een volkoren meergranenbrood met extra veel zaden en pitten. Een must-try en jazeker.. zoals je ziet, zit dit brood in een gloednieuwe verpakking. Iets...

+