Producten

Recepten

Ons verhaal

Blog

Contact

Veelgestelde vragen

Vacatures

Bedankt

Privacy Statement

Actievoorwaarden

Blog

Blog

Brood eten als je zwanger bent

13 december 2021

Wanneer je zwanger wil worden, zwanger bent of borstvoeding geeft is het vanzelfsprekend belangrijk dat je goed op je voeding en leefstijl let. Je lichaam werkt tenslotte keihard om een nieuw gezond mens op de wereld te zetten.

Naast het bekende foliumzuur en vitamine D die je extra moet nemen tijdens de zwangerschap is het ook belangrijk om te letten op je jodium en ijzer inname.

Jodium & IJzer

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven hebben meer jodium nodig. Het voldoende binnen krijgen van jodium is belangrijk voor een goede werking van de schildklier. Als je schildklier te traag werkt door een te kort aan jodium kan dit naast gewichtstoename en obstipatie, bij kinderen zorgen voor een groeiachterstand.

Omdat de Nederlandse voeding van nature maar weinig jodium bevat, wordt jodium toegevoegd aan bakkerszout, wat verwerkt wordt in brood. Het is daarom extra belangrijk om voldoende brood te eten. Voor vrouwen die borstvoeding geven gelden zelfs hogere aanbevolen hoeveelheden brood.

Kies uiteraard dan wel voor volkoren varianten dan profiteer je gelijk van de andere voedingsstoffen zoals foliumzuur, vitamine B1, B6 en ijzer.

Het voldoende binnen krijgen van ijzer is tijdens je zwangerschap belangrijk om bloedarmoede te voorkomen. Ook ijzer haal je uit volkoren of roggebrood. Het eten van vitamine C rijke voeding in combinatie met brood heeft een positief effect op de ijzeropname door het lichaam. Dan neemt je lichaam het ijzer namelijk beter op. Wist je bijvoorbeeld dat een rode paprika meer vitamine C bevat dan een sinaasappel?

Icon brood

Enkele recepten

Icon brood

Meer lezen?

Nieuw gratis receptenboekje!

Vraag ons gratis receptenboekje aan via de website en ontvang deze binnen enkele werkdagen in je brievenbus. Eetsmakelijk! ...

+
De vezelmeter op onze nieuwe verpakking!

Ons verbeterde Haverkorn ligt nu in de schappen, een volkoren meergranenbrood met extra veel zaden en pitten. Een must-try en jazeker.. zoals je ziet, zit dit brood in een gloednieuwe verpakking. Iet...

+
Koolhydraatarm vs. Koolhydraat verlaagd

Koolhydraatarm eten blijft één van de populairste diëten en daarmee blijft ook ‘koolhydraatarm’ brood heel populair. Maar wist je dat de naam...

+