fbpx
Brood van Soma
  • Home
  • Ons verhaal
  • Producten
  • Recepten
  • Waar te koop?
  • Blog
  • Faq
  • Vacatures
  • Contact
  • Menu

LIMBURGSE ZAKENMANNEN: MENSEN STAAN VAAK VERSTELD HOE LEKKER BROOD VAN SOMA IS

14 december 2017

Het eerlijke verhaal vertellen. Dat is de uitdaging voor Roel Rovers, algemeen directeur van Brood van SOMA.

 

De enige grootschalige Nederlandse bakker van roggebrood en Duitse broodsoorten; bijzonder, lekker, verantwoord, gezond en authentiek. Pure broodsoorten, die bijna in de vergetelheid dreigde te raken. Maar nu is het helemaal terug van weggeweest; Brood van SOMA sluit uitstekend aan bij de behoefte van de huidige samenleving.

SOMA Roggebroodbakkerij (inmiddels Brood van SOMA) werd opgericht in 1882 door de bekende bakkersfamilie Souren uit Maastricht. De bakkerij stond aanvankelijk in Gronsveld. Nu zitten we in Echt in het bedrijfspand van Brood van SOMA. We zien een aantal mannen uit de vergaderruimte komen. Ze dragen witte productiekleding en haarnetje. Het mag duidelijk zijn dat dit een modern voedingsmiddelenbedrijf is. Roel bevestigt het: “We hebben de afgelopen decennia heel hard gewerkt aan een optimaal productieproces. We werken nu 6 dagen per week, 24 uur per dag in 3-ploegendiensten. Alleen op zondag staat de productie stil, dan wordt alles schoongemaakt.”

Samen met zijn broer Noud geeft Roel leiding aan Brood van SOMA, dat hij aanvankelijk samen met zijn vader overnam van de vorige eigenaar. Dat was in 1994. Zijn vader had enige tijd hiervoor een bedrijf in petfood verkocht, waar Roel al vanaf 13-jarige leeftijd meewerkte.

Bij SOMA kwamen vader en zoon terecht in een geheel andere wereld. “En ook weer niet,” stelt Roel, die als techneut veel gelijkenissen zag tussen het petfood-proces en het bakken van roggebrood. “Juist in het optimaliseren van het productieproces zit de winst. Dat betekent standaardiseren, mechaniseren en automatiseren. Ook belangrijk in het kader van voedselveiligheid, dat erg opkwam aan het einde van de vorige eeuw.” In 2003 verhuisde het bedrijf naar Echt, naar een geheel nieuwe en bovenal moderne bakkerij, met meer capaciteit en constante kwaliteit. En toen belde Albert Heijn. “Als modern bedrijf had Brood van SOMA blijkbaar een sterke aantrekkingskracht. Snel daarna volgden ook de andere grote Nederlandse supermarkten. Waar we voorheen vooral aan de kleinere supermarkten in Limburg leverden, veranderde dat in een razend tempo. In 2008 bouwde we een nieuwe bakkerij voor Duitse broodsoorten.” In 2010 nam Brood van SOMA de broodproductie van Bolletje over. Vanaf 2011 levert het als Nederlands bedrijf zelfs Duits brood aan Duitse supermarkten.

Op dit moment verkoopt Brood van SOMA zestig procent van haar broden aan de Nederlandse markt en veertig procent aan de Europese markt. De producten worden verkocht onder verschillende labels; de eigen merken van de supermarkten (private labels) en onder het eigen Brood van SOMA-label. Mooie risicospreiding. Roel bevestigt dat: “Die verdeling is mooi, toch heeft het eigen merk zeker de voorkeur. Daarmee hebben we immers beter de mogelijkheid om in contact te komen met consumenten. We willen hen hetzelfde gevoel geven dat wij hebben bij Brood van SOMA; een nog echt eerlijk en puur product. Zonder veel toevoegingen. Bijzonder, lekker, gezond, verantwoord en authentiek. Daaraan hebben mensen behoefte. Zeker heden ten dage waar het lijkt alsof er geen voedsel meer kan bestaan zonder toevoegingen. Onze doelgroep betreft vooral vrouwen tussen de 25 jaar en 45 jaar die het belangrijk vinden om gezond te eten en te leven, voor zichzelf maar ook voor hun gezin.

Met zichtbaar plezier kan Roel vertellen over de producten van SOMA. Kan Brood van SOMA een toekomst tegenmoet zien als hip product? “Ja, het is een intrinsiek volledig verantwoord product. En bovenal heeft het nog écht smaak. Hiervoor heb ik de afgelopen twintig jaar alles gegeven. Uiteraard in balans met vrije tijd en mijn grote hobby zeilen. Jaarlijks neem ik vijf weken vakantie om te varen op de Middellandse Zee. Overal zijn we geweest. Geweldig, heerlijk ontspannend. En toch, elke keer ben ik blij om ook weer te gaan werken en verder te bouwen aan ons mooie bedrijf.”

Brood van SOMA is bijzonder, lekker, gezond, verantwoord en authentiek.

Wie: Roel Rovers
Wat: algemeen directeur
Waar: Brood van SOMA

Deel dit stuk
  • Deel via Facebook
  • Deel via Twitter
  • Deel via Pinterest
  • Deel via Linkedin

Meer lezen

Link to: LIBELLE ZOMERWEEK
LIBELLE ZOMERWEEK
Link to: Start 2019 gezond & lekker met Brood van SOMA
Start 2019 gezond & lekker met Brood van SOMA
Link to: SMØRREBRØD: ALLES OVER HET DEENS LUNCHGERECHT MET BROOD
SMØRREBRØD: ALLES OVER HET DEENS LUNCHGERECHT MET BROOD
Link to: SPELTBROOD: DE COMPLETE GIDS
SPELTBROOD: DE COMPLETE GIDS

Contact

Soma Roggebroodbakkerij bv

Bellweg 29
6101 XA Echt
Nederland

T +31 475 46 86 31
E info@soma-bakkerij.nl

Links

  • Recepten
  • Producten
  • Ons verhaal
  • Faq
  • Vacatures
  • Login personeel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang recepten, het laatste nieuws en tips over brood van Soma!

© SOMA 2018 • alle rechten voorbehouden
  • Instagram
  • Facebook
Scroll naar bovenzijde